Nekoncepční investice nebo obléhání města?

Ad: „Dotace Hornímu Jiřetínu? Plýtvání“ (LN 16.2.)


Protože Horní Jiřetín MOŽNÁ čeká demolice, bylo by plýtváním přispět mu na kanalizaci a čističku odpadních vod. Praví těžaři nezlobovaný (jak se dušuje) ministr Tošovský. Byla by to prý nekoncepční investice. 

Jenže. I kdyby byl Horní Jiřetín zbourán, a já si myslím, že spíše ne, tak co do té doby? A ta doba může být klidně deset i více let. Chce snad pan ministr, aby do té doby místní seděli na kufrech a bez odporu sledovali, jak stará kanalizace odchází, jak sklepy zaplavují splašky, množí se potkani a město čím dál rychleji chátrá? Jak jim baráky padají na hlavu a rozpadají se místní komunikace, protože podle tohoto mustru mohou být hornojiřetínským odepřeny dotace prakticky na všechno? Když to maličko přeženu, mohli by jim tam zrušit autobusové spojení, jak již to v minulosti kvůli těžbě provedli se železničním, tlačit na obchodníky, aby tam pro „neperspektivnost“ zrušili krámy, mohli by jim provést nějakou kulišárnu s běžnými státními dotacemi do městského rozpočtu. 

Pan Tošovský se možná minul funkcí. Místo ministrem průmyslu a obchodu měl být ministrem války. Protože ten jeho „koncepční“ přístup mi ze všeho nejvíc připomíná válečnou strategii obléhání a vyhladovění o život bojujícího města, které se nepodařilo dobýt opakovanými přímými útoky.

Nový autor 18.2.2010