Jsou to vůbec Češi?

Čtu, že ani loňský otřesný žhářský útok ve Vítkově, který začal projednávat ostravský soud, některým lidem neotevřel oči („Vznikají nové buňky neonacistů“, Právo 11.5.).


A musíme se tu zprávu dozvědět právě ve dnech, kdy slavíme 65.výročí konce hrůz, které ohrozily samu podstatu lidské civilizace. A jejichž původcem byli právě ti, jež obdivují čeští neonacisté.

Kladu si otázku, zda tito „Nicnežčeši“ jsou vůbec Češi. Vždyť mladí lidé jejich věku bojovali v květnu 1945 proti nacistům na barikádách, a mnozí z nich tam i padli. Například ještě ani ne patnáctiletý František Soukup na barikádě bránící Trojský most proti oddílům divize SS Wiking. Esesáci se tudy snažili prodrat do centra Prahy, a když to nešlo jinak, jako lidský štít hnali před sebou neozbrojené civilisty, na nichž páchali neuvěřitelná zvěrstva.

Pro dnešní české (!) neonacisty jsou přesto esesácké symboly uctívanými relikviemi. Co hůř, po vzoru SS zřejmě organizují i své bojůvky. Vždyť třeba název Ochranných sborů soudně rozpuštěné Dělnické (!) strany je jedním z možných českých překladů německého Schutzstaffeln ...

Nový autor 13.5.2010